2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tarjányi Péter: Pokoli helyzet jöhet, ha az iszlám országok összefognak a Nyugat ellen

Hirdetés

Tarjányi Péter: Pokoli helyzet jöhet, ha az iszlám országok összefognak a Nyugat ellen

Bár az iszlám világ vallási szempontból eléggé megosztott, fennáll a veszélye annak, hogy az izraeli–palesztin konfliktus miatt egyfajta egységfront alakulhat ki az arab országok között – jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint ezt elég jól példázza az, hogy miközben a Hamász szunnita, a Hezbollah pedig síita, Izrael elpusztítása kapcsán még sincs vita a két terrorszervezet között. 

Tarjányi Péter szerint, ha képesek lesznek a különböző szélsőséges iszlamista csoportok vallási és politikai vezetői összefogni és egységesen fellépni a mérsékeltebb arab államokkal együtt, az pokoli helyzetet fog eredményezi a nyugati világban.

Ezért tartja rendkívül veszélyesnek azt is, hogy nemrégiben Recep Tayyip Erdogan török elnök keményen kritizálta a nyugati szövetségeseit, valamint Izraelt a Gázai övezetet ért bombázások kapcsán, és arról beszélt, hogy a Hamász tulajdonképpen Palesztina függetlenségéért harcol. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/11/01/izrael-palesztina-haboru-hamasz-arab-orszagok-tombosodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …