2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tarjányi Péter: Oroszország egy szempontból már el is veszítette ezt a háborút

Hirdetés

Tarjányi Péter: Oroszország egy szempontból már el is veszítette ezt a háborút

Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában arról beszélt, hogy bár mindkét fél jelentős katonai veszteségeket szenvedett el a háború kitörése óta, az oroszok azzal számolnak, hogy az ukránok egy idő után már nem lesznek képesek pótolni a személyi állományukat, ez pedig sikert hozhat számukra. A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, más szempontból Oroszország is fárad, leginkább az orosz társadalom. Amíg ugyanis az ukránok honvédő háborút folytatnak, addig az orosz katonák olyan konfliktusban vesztik életüket, amelyet nem is lehet odahaza háborúnak nevezni.

Tarjányi szerint az oroszok célja kezdetben az volt, hogy gyorsan lerohanják Ukrajnát, és az egész országot a befolyásuk alá vonják, de mivel ez szerinte már sohasem valósul meg, ezért ebből a szempontból ők már veszítettek is.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy politikai értelemben túlélheti-e ezt a háborút Putyin, Tarjányi úgy felelt:

az orosz elnök már meg is bukott, az általa kiépített rendszer azonban továbbra is stabil, ezért még sokáig hatalomban maradhat, mivel sokan függnek tőle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanis Vlagyimir Putyin a kormányzásának csúcsaként tekintett erre a háborúra, amelyben visszaszerezheti Oroszország számára az egyik legértékesebb területet, mivel ez azonban nem így alakult, ezért a politikai karrierje a vége felé közelít. 

Az adásban szóba került az is, hogy az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/23/frontvonal-tarjanyi-peter-orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-vereseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …