2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tanári fizetésért dolgozhat Peru következő elnöke

Hirdetés

Tanári fizetésért dolgozhat Peru következő elnöke

Vasárnap tartják az elnökválasztás második fordulóját Peruban, és jó esély van rá, hogy az 51 éves Pedro Castillo lesz az ország következő elnöke, aki korában falusi tanítóként dolgozott. Castillo négy évvel ezelőtt robbant be a közéletbe, amikor egy országos sztrájk élére állt. Az akció következtében három és fél millió diák maradt tanár nélkül, és ezáltal végül a tanároknak sikerült elérniük, hogy megemeljék a bérüket.

Pedro Castillo nem egyszerűen beskatulyázható karakter: a választásokon a marxista-leninista gyökerekkel rendelkező Szabad Peru nevű párt jelöltjeként indul, elnöki programjában hagyományosan baloldali elemek is fellelhetők, miközben rendszeresen idéz a Bibliából, legalizálná a halálbüntetést, ellenzi a melegházasságot, az abortuszt és az eutanáziát.

Az 51 éves politikus többek között munkahelyteremtéssel, a nemzet természeti erőforrásainak hatékonyabb megvédésével kampányolt. Emellett az infrastruktúra fejlesztését, a kisvállalkozások segítését és a hazai iparnak és a termelőknek az importtermékektől való védelmét is megígérte.

Hirdetés

Mindeközben viszont az illegális migrációval szemben is fellépne,

ÉS AZOKAT AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKAT, AKIK VALAMILYEN BŰNCSELEKMÉNYT KÖVETNEK EL, 72 ÓRÁN BELÜL KIUTASÍTANÁ AZ ORSZÁGBÓL.

Ezenfelül a halálbüntetés újbóli engedélyezését is kilátásba helyezte, amihez Perunak ki kellene lépnie az emberi jogokat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/06/falusi-tanar-lehet-peru-kovetkezo-elnoke-pedro-castillo-keiko-fujimori/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonötre nőtt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma − adta hírül az …