2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tálibok szóvivője: Senkinek nem esik bántódása

Hirdetés

Tálibok szóvivője: Senkinek nem esik bántódása

A tálibok békés kapcsolatok fenntartására törekszenek más országokkal. Ezt a radikális iszlamista szervezet szóvivője mondta, a tálibok afganisztáni hatalomátvétele utáni első, kabuli tájékoztatóján.

Zabihullah Mudzsáhid hangsúlyozta: nem akarnak sem belső, sem külső ellenségeket, a nőknek lehetőségük lesz dolgozni és tanulni, és „nagyon aktívan vehetnek részt a társadalomban, de csakis az iszlám törvények keretein belül”. A szóvivő hozzátette: a nők dolgozhatnak például az egészségügyben és az oktatásban.

A szóvivő jelezte: a tálibok nem akarnak megtorlást alkalmazni korábbi katonákkal és az előző, nyugati támogatású kormány tagjaival szemben.

Hirdetés

Kapcsolódó

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/17/afganisztan-talib-zabihullah-mudzsahid/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt …