2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tabut döntött a francia társadalom, a vérfertőzés több tízezer áldozata nyílt meg

Hirdetés

Tabut döntött a francia társadalom, a vérfertőzés több tízezer áldozata nyílt meg

Hiszünk nektek. Soha többet nem lesztek egyedül 

– mondta Emmanuel Macron a vérfertőző kapcsolatok franciaországi áldozataihoz szóló videójában. 

A francia elnök azután szólalt meg, hogy több tízezer ember csatlakozott a szexuális visszaélések áldozatainak #MeToo nevet viselő mozgalmát idéző, a családon belüli szexuális bántalmazásokra figyelmet felhívó #MeTooInceste kampányhoz a Twitteren.  

Hirdetés

A közösségi médiában emberek ezrei osztották meg gyermekkorukban megélt, saját családtagjaik által okozott traumatikus élményeiket. Bár a kampány kiemelte a vérfertőzés (inceste) szót, nem csak a vér szerinti rokonok által bántalmazottaknak adtak teret. 

A France24 szerint a vérfertőzés tabutémának számít a francia társadalomban, miközben minden tizedik ember potenciálisan ki van neki téve. 

Tízezrek nyíltak meg

Az online kampány azután kapott szárnyakra, hogy napvilágot látott a 45 éves Camille Kouchner könyve, a La Familia Grande (A nagy család), amelyben leírja, 14 éves korában miképpen molesztálta őt és ikertestvérét nevelőapjuk, a Franciaországban közismert politikai szakértő, Olivier Duhamel. 

A szerző Bernard Kouchner volt francia külügyminiszter, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet társalapítójának a lánya. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/24/aldozat_macron_verfertozes_kampany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harry herceg és Meghan nyilatkozata után vizsgálatot sürget a Munkáspárt

Harry herceg és Meghan nyilatkozata után vizsgálatot sürget a Munkáspárt

A Buckingham-palotának ki kellene vizsgáltatni minden rasszizmussal kapcsolatos állítást – közölte a brit Munkáspárt, miután adásba …