2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szúnyogok terjesztik az újabb kórt Európában, de itt a megoldás

Hirdetés

Szúnyogok terjesztik az újabb kórt Európában, de itt a megoldás

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) május végén javasolta az oltóanyag uniós használatára vonatkozó engedély megadását, indoklása szerint ugyanis a három befejezett, 3610 résztvevővel és 6 hónapos utánkövetéssel végzett klinikai vizsgálat összesített adatai szerint a vakcina alkalmas a chikungunya elleni védekezésre.

A chikungunya, más néven chikungunya-láz vírusos betegség, amelyet az azonos nevű vírus (CHIKV) okoz. A vírust fertőzött szúnyogok, elsősorban az egyiptomi csípőszúnyog és az ázsiai tigrisszúnyog terjeszti – írja az MTI. A CHIKV-fertőzés elsősorban a trópusokon és a szubtrópusokon élőket érinti.

Az EU-ban feljegyzett esetek többsége olyan utazókat érintett, akik Európán kívül fertőződtek meg. A fertőzött szúnyogok éghajlatváltozás miatti elterjedése azonban a chikungunya megjelenéséhez vezethet a világnak a vírustól eddig megkímélt régióiban is.

Hirdetés

A magas lázzal, fejfájással, hányingerrel, ízületi és izomfájdalmakkal járó chikungunya-láz Európában először 2007-ben, az olaszországi Emilia-Romagna tartományban jelent meg, akkor több mint 250 embert […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/28/szunyog-terjeszettte-virus-chikungunya-laz-unio-engedelyezett-oltoanyag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …