2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szobrot állítottak Greta Thunbergnek, kitört a botrány

Hirdetés

Szobrot állítottak Greta Thunbergnek, kitört a botrány

A dél-angliai Winchester Egyetem 24 ezer fontot (mintegy 10 millió forintot) költött arra, hogy életnagyságú bronzszobrot állíttasson a campusnál Greta Thunbergről – az intézmény szerint ez a világon az első ilyen alkotás a svéd aktivistáról. A szobor leleplezését követően kritikák zúdultak az egyetemre.

Megan Ball, a hallgatói önkormányzat vezetője a BBC-nek úgy fogalmazott:

Greta Thunberg egy példakép lehet sokak számára, aki az egész emberiség számára fontos dolgokról beszél, de ne feledjük, hogy a koronavírus-járvány söpör végig a világon. Sokan nem tudnak bejutni a campusra, az online oktatáshoz pedig segítségre lenne szükségük. Felszólítjuk az egyetem vezetőségét, hogy a szobor értékével megegyező összeget fordítson a hallgatók támogatására.

Az Egyetemek és Főiskolák Szövetsége (UCU) „hiúsági projektnek” nevezte a szobor állítását, és a hallgatói önkormányzathoz hasonlóan arra hívta fel a Winchester Egyetem figyelmét, hogy inkább a diákok megsegítésére kellett volna fordítani ezt az összeget.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/03/31/szobrot-allitottak-greta-thunbergnek-kitort-a-balhe/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …