2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szlovákiában még 40 nappal meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Hirdetés

Szlovákiában még 40 nappal meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Szlovákiában ismét, ezúttal 40 nappal meghosszabbították az október elsején bevezetett veszélyhelyzet érvényességét – közölte a kabinet sajtóosztálya az MTI-vel kedden.

Az intézkedésről keddi ülésén döntött a pozsonyi kabinet a koronavírus-fertőzés terjedésére hivatkozva. A veszélyhelyzet mostani, már második meghosszabbítását az alkotmányról szóló új törvény tette lehetővé, amelyet kedden hagyott jóvá a pozsonyi törvényhozás. A gyorsított eljárásban elfogadott jogszabályt hevesen ellenezte az ellenzék, és jogi szakértők bírálatát is kiváltotta.

A jogszabályban bírálói leginkább azt kifogásolták, hogy a pozsonyi kormány a végtelenségig hosszabbíthatja a veszélyhelyzetet, illetve azt, hogy a kabinet bármilyen mértékben és formában kibővítheti a szabad mozgás korlátozását, és kényszertartózkodást írhat elő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/29/szlovakia_koronavirus_jarvany_veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Romlik a járványhelyzet Spanyolországban

Romlik a járványhelyzet Spanyolországban

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos …