2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szlovákia még ma felvonultatja haderejét a magyar határnál

Hirdetés

Szlovákia még ma felvonultatja haderejét a magyar határnál

„Az embereknek egyszerre kell békésebben és biztonságosabban élniük annak fényében, ami a világban történik” – hangsúlyozta Robert Fico, hozzátéve:

Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorista szervezetek megjelenését eredményezheti.

A Teraz szerint a miniszterelnök üdvözölte, hogy a szlovák minisztérium az illegális bevándorlás kezelését prioritásnak tekinti. Hozzátette, hogy a belügyminisztérium és a Szlovák Köztársaság fegyveres erői „elég nagy élőerőt és jelentős mennyiségű hadifelszerelést” telepítenek a teljes magyarországi zöldhatárhoz.

Hirdetés

Sutaj Estok hangsúlyozta: a zöldhatár teljes körű védelmére törekednek. A szlovák minisztérium ehhez masszív személyi és technikai támogatást tervez bevetni. Kijelentette, hogy a helyzet világszerte rendkívül súlyos. A miniszter nagy illegális bevándorlási hullámra számít, ezért kérte a biztonsági tanács összehívását.

Orbán Viktor: Senkit sem engedünk be, akit mi nem akarunk

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken rendhagyó helyszínről, a brüsszeli EU-csúcsról jelentkezett be, hogy elmondja szokásos beszédét a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő az illegális bevándorlás kérdésére is kitért, megjegyezve, hogy már 2015-ben is fontos problémának tartotta ezt a kérdést.  „Nemcsak igazunk volt, kidolgoztunk egy modellt, amivel egész Európát meg lehetne védeni. Senkit sem engedünk be, akit mi nem akarunk” – fogalmazott.

Kívül kell maradniuk addig a bevándorlóknak, amíg el nem bírálták a kérelmüket. Ezt kéne csinálni az egész EU-ban

– mondta Orbán Viktor. „Odáig már eljutottak, hogy elismerik a hibáikat, van, aki azt is elismeri, hogy összefügg a migráció és a terrorizmus” – magyarázta, hozzátéve: azt még nem ismerik el, hogy a magyar modellt kéne alkalmazni. „Lesznek még nehéz helyzetek ezzel kapcsolatban, Brüsszelben sok migránspárti döntés születik” – vélekedett.

Ha egyszer kijött a fogkrém a tubusból, akkor azt nem lehet visszanyomni

– élt a hasonlattal a kormányfő, majd hozzátette: a magyar érdek az, hogy nekünk ne legyen ilyen problémánk, ezért nem is közösködünk a többi nemzettel és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/30/szlovakia-magyarorszag-hatar-hadero-terror-izraelben-robert-fico-sutaj-estok-orban-viktor-illegalis-bevandorlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …