2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szlovákia egy napra visszaállítja a határellenőrzést a vírus miatt

Szlovákia egy napra visszaállítja a határellenőrzést a vírus miatt

A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállítja az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizze azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek – tudósított a szlovák rádióra hivatkozva az MTI.

A rendőrség azt fogja ellenőrizni, hogy az utasok eleget tesznek-e a közegészségügyi hivatal előírásainak, valamint visszatéréskor tájékoztatni fognak a kötelezettségekről. A cél továbbá, hogy felmérjék, mekkora a mozgás a határátkelőkön, tudósított a Parameter.sk magyar nyelvű portál.

A szlovák hatóságok a fertőzöttek számának hirtelen megnövekedése miatt döntöttek a belépők ellenőrzése mellett, mivel szerdán az országban 53 új fertőzéses esetet regisztráltak (tegnap viszont megint jóval kevesebbet 19 főt). Utoljára április végén, a karantén időszakában volt ilyen magas az új fertőzöttek száma. Sok más közép-európai államhoz hasonlóan Szlovákiában is azért kezdett újra romlani a helyzet, mert a határnyitás óta többen érkeztek beutazóként fertőzött területekről az országba.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/10/szlovakia_egy_napra_visszaallitja_a_hatarellenorzest_a_virus_miatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Új hidat avattak Genova felett, az összeomlott viadukt helyén

Új hidat avattak Genova felett, az összeomlott viadukt helyén

A 2018 augusztusában történt hídomlás negyvenhárom áldozata nevének felolvasásával kezdődött a Szent Györgyről elnevezett új …