2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Védelmi és szénhidrogénipari együttműködési megállapodást köt Magyarország Ecuadorral

Hirdetés

Szijjártó Péter: Védelmi és szénhidrogénipari együttműködési megállapodást köt Magyarország Ecuadorral

A tárcavezető mindenekelőtt hangsúlyozta, hogy a világ súlyos biztonsági és energiaellátási válságokkal küzd, és azok az országok tudnak legjobban úrrá lenni ezen nehézségeken, amelyek a legszélesebb körű partnerségeket építik ki.

Minél több országgal van együttműködés, annál könnyebb leküzdeni a biztonsági és az energiaellátási válságot is” – fogalmazott, rámutatva, hogy a felek éppen ezen a két területen írnak alá megállapodást.

Magyarország energiaellátása biztonságban van, de fel kell készülni arra a vészhelyzetre, hogy ha adott esetben az ukrajnai kőolajtranzit ellehetetlenül, akkor csakis a tengeri szállítás marad, és ez esetben az egyik legnagyobb latin-amerikai kőolajforrást is számításba kell venni – figyelmeztetett.

A miniszter arról is beszámolt, hogy az együttműködésnek van egy második lába is, ugyanis az ecuadori kormány úgy döntött, hogy új kőolajmezők feltárása helyett a meglévők kitermelésének hatékonyságát kívánják növelni, amihez olyan technológiákra van szükség, amelyek terén a Mol a világelsők között van.

Hirdetés

A Mol technológiai megoldásainak használatáról már meg is indultak az egyeztetések – tudatta.
Végül arra is kitért, hogy több más területen is sikereket ért el a kétoldalú gazdasági együttműködés, Ecuador például nagy mennyiségben vásárolt magyar élelmiszeripari berendezéseket, ahogyan magyar víztisztító rendszerek is működnek már az országban.

“Én azt gondolom, hogy megérte újranyitni mintegy nyolc esztendővel ezelőtt itt a nagykövetségünket” – mondta. Szijjártó Péter többek között Alfredo Borrero Vega ecuadori alelnökkel, Luis Lara Jaramillo védelmi miniszterrel és Fernando Santos Alvite energia- és bányaügyi miniszterrel is találkozik a nap folyamán.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230119-szijjarto-peter-magyarorszag-ecuador-vedelmi-es-szenhidrogenipari-egyuttmukodes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Benzinnel leöntöttek és felgyújtottak egy szunnita hitszónokot Iránban

Az eset Kurdisztán tartomány székhelye, Szanandadzs közelében történt. A támadók a hitszónok házát is felgyújtották. …