2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Vannak, akik Brüsszelebbek akarnak lenni Brüsszelnél

Hirdetés

Szijjártó Péter: Vannak, akik Brüsszelebbek akarnak lenni Brüsszelnél

Az MTI a minisztérium közleménye alapján azt írta, hogy a miniszter az orosz városban rendezett Atomexpón a magyar energiastratégia négy alapelvét ismertette.

Ezek közül az első, hogy az energiamix összeállítása kizárólagos nemzeti hatáskör, amit semmifajta szankció nem korlátozhat, ezért sem támogatta a kormány például az európai uniós olajembargót és a gázárplafont – mondta.  A második, hogy lehetővé kell tenni azokat a beruházásokat, amelyek szükségesek az energiabiztonság garantálásához, márpedig ezen a téren saját források hiányában főleg a nukleáris kapacitások bővítése a megoldás, így ennek akadályozása támadást jelent a nemzeti szuverenitás ellen – mutatott rá.

Szijjártó Péter fontos célnak nevezte az energetikai diverzifikációt, hozzátéve: ennek definícióját illetően azonban vita van, mivel hazánk ezalatt azt érti, hogy minél több forrás álljon rendelkezésre, nem pedig bizonyos források kizárását. Végül azt is leszögezte, hogy Magyarország kormánya nem ideológiai, hanem gyakorlati kérdésként tekint a karbonsemlegességre, miközben egyes európai politikai mozgalmak kisajátították az ügyet, amelynek mindenekelőtt a környezetvédelemről kellene szólnia.

Hirdetés

Vége az energia-aranykornak 

A külügyminiszter arra is kitért, hogy Magyarország a rezsicsökkentés miatt egyedülálló helyzetben van Európában. A kormány az emberek terheinek mérséklése érdekében 2013 óta jelentős állami forrásokat fordított az addigi magas rezsiárak letörésére, így a mostani áremelkedés óriási többletkiadásokat jelent a költségvetés számára.

Ez az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/21/szijjarto-peter-kulugyminiszterium-atomenergia-nuklearis-energia-brusszel-paks-2-projekt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma New Yorkban, másodperceken múlt egy metró elé esett férfi élete – videó

Két New York-i rendőr sietett egy férfi segítségére egy harlemi metróállomáson. A férfi a sínekre …