2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Szeretnénk, ha az EU nem követne el egy újabb végzetes hibát

Hirdetés

Szijjártó Péter: Szeretnénk, ha az EU nem követne el egy újabb végzetes hibát

A tárcavezető a szerb fővárosban Jadranka Joksimovi európai integrációért felelős szerb miniszterrel tárgyalt, majd közölte, hogy „az Európai Uniónak a jelenlegi helyzetben bővülésre van szüksége”.

„Az Európai Uniónak tennie kell azért, hogy az európai biztonság javuljon. Olyan biztonsági kihívásokkal nézünk szembe, amelyek az elmúlt évtizedek legjelentősebb biztonsági válságát alakították ki itt, Európában. Ha az Európai Unió javítani akarja saját biztonságát, akkor bővülnie kell, és ennek a bővülésnek az iránya egyértelműen a Nyugat-Balkán” – húzta alá Szijjártó Péter.

A miniszter kifejtette, hogy azok, akik a Nyugat-Balkán szomszédságában élnek, tudják, hogy a térség instabilitása milyen komoly problémákat tudna okozni.

„A térség stabilitása, nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődése nemzeti érdekünk, és az is világos, hogy a Nyugat-Balkánon az igazi stabilizáló erő Szerbia, ezért a szerb európai integráció, a szerbek európai uniós csatlakozása az egész

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/16/szijjarto-peter-europai-unio-bovites-nyugat-balkan-szerbia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …