2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Segítséget kértünk a Külügyek Tanácsában a magyarellenes támadások miatt

Hirdetés

Szijjártó Péter: Segítséget kértünk a Külügyek Tanácsában a magyarellenes támadások miatt

Brüsszelben vett részt hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós külügyminiszterekből álló Külügyek Tanácsában.

Az előzetes tájékoztatás szerint a Külügyek Tanácsa mostani ülésén az orosz–ukrán háború fejleményeiről, illetve a Száhel-övezetről és Nyugat-Afrika part menti országairól egyeztetnek.

A tárcavezető az ülés után a közszolgálati televízió élő adásában számolt be a tanácsülésről. Szijjártó Péter elmondta, hogy a Külügyminiszteri Tanácson belül továbbra is háborús hangulat uralkodik, ahol kevés szó esik a békéről.

Hirdetés

A miniszter elmondta, hogy Josep Borrell főképviselő két pénzügyi kérdést is előterjesztett. Az első ilyen, hogy az Európai Békekeretből újabb 500 millió eurót csoportosítson át az Európai Unió arra a célra, hogy elvégezzék az utólagos finanszírozását az Ukrajnába szállított fegyvereknek.

A másik ilyen, hogy az EU 45 millió euróval járuljon hozzá a korábban elindított, az ukrán katonákat kiképző misszió működéséhez. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont szerint mielőbb béke kell, a hatásokat pedig szomszédos országként Magyarország még inkább a saját bőrén érzi.

„Ellentétes az érdekeinkkel minden olyan döntés, amely a háború meghosszabbításához vagy potenciális […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/23/haboru-orosz-ukran-konfliktus-szijjarto-peter-energia-europai-unio-brusszel-kulugyek-tanacsa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Igor Jakovenko orosz ellenzéki képviselő szerint Magyarország egy nácizmustól meg nem tisztított ország, ahol Németországgal …