2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Rendkívüli közelségbe kerülhet a harmadik világháború az izraeli konfliktus eszkalációjával – videó

Hirdetés

Szijjártó Péter: Rendkívüli közelségbe kerülhet a harmadik világháború az izraeli konfliktus eszkalációjával – videó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésére érkezve, hogy a világot most leginkább az Izraelben kirobbant konfliktus aggasztja, ezért számos európai és észak-amerikai állam is külügyminiszteri szinten képviselteti magát a közel-keleti helyzettel foglalkozó délutáni vitán.
Világosan kell beszélni, Izraelt brutális terrortámadás érte, mivel több ezer rakétát kilőni egy szuverén ország területére, megölni nagy számban civileket, túszokat ejteni, azt nem lehet másként értelmezni– jelentette ki.
“És ez ellen a brutális terrortámadás ellen Izraelnek igenis joga van fellépni. Izraelnek igenis joga van az önvédelemhez” – szögezte le, aláhúzva, hogy le kell győzni a támadás mögött álló terrorszervezetet.
Majd hozzátette, hogy ugyanakkor a világ jelentős része szeretné elkerülni, hogy ez a terrorellenes harc államközi háborúvá váljon, miután szavai szerint ez lenne az igazi nagy globális biztonsági tragédia. “Ha így lenne, akkor azt gondolom, hogy annak a végét lehetetlen lenne kiszámítani” – fogalmazott.
Az ukrajnai háborút, az afrikai terrortámadásokat, továbbá egy esetlegesen országok közötti háborúvá alakuló közel-keleti konfliktust összeadva már nagyon-nagyon közel kerülnénk ahhoz, amit a harmadik világháborúnak nevezünk– figyelmeztetett.

Szijjártó Péter tudatta, hogy korábban egyeztetett egyiptomi, jordániai és egyesült arab emírségekbeli kollégájával is, és rámutatott, hogy ezek az országok mind fontos stabilizáló szerepet játszanak a közel-keleti térségben.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20231024-rendkivuli-kozelsegbe-kerulhet-a-harmadik-vilaghaboru-az-izraeli-konfliktus-eszkalaciojaval.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …