2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Nem vétózunk!

Hirdetés

Szijjártó Péter: Nem vétózunk!

Szijjártó Péter azért utazott az Egyesült Államokba, hogy felszólaljon az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén. Emellett arra is időt szakított, hogy interjút adjon a CNN-nek. A műsorvezető kezdésként felhozta Vang Ji budapesti látogatását. Erre reflektálva Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Kína vezető diplomatája Németországba, Franciaországba és Olaszországba is ellátogatott, mielőtt Moszkvába utazott.

„Megtisztelő volt, hogy mi is szerepeltünk az útitervében, hiszen Kína fontos partner számunkra a kereskedelem és a beruházások tekintetében. Részben, de csak részben beszéltünk a béketervről, hiszen a látogatás hétfőn zajlott, és csupán most jelentették be az egyes pontokat” – mondta.

Mint ismert, Kína állítólag béketervvel állt elő az ukrajnai háború befejezésére. Pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy nyitott a Peking által előterjesztett 12 pontos béketerv egyes részeinek megfontolására.

A tárcavezető ezután ismét megerősítette, hogy Magyarország elítéli az Orosz Föderáció támadását, elítéli a háborút. „Egyértelmű, hogy kiállunk Ukrajna mellett, és felszólítunk mindenkit Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának tiszteletben tartására. Ez nem kérdés” – jegyezte meg a miniszter.

Hirdetés

Ezért nem vétózik Magyarország

Richard Ques azt is megkérdezte beszélgetőpartnerétől, hogy a közelmúltban miért tett látogatást az Oroszországgal jó diplomáciai viszonyt ápoló Belaruszba. Erre Szijjártó Péter kifejtette, hogy szomszédos országként a magyarok aggódnak amiatt, hogy ez a háború eszkalálódhat és elhúzódhat mind földrajzi értelemben, mind pedig időben. Elmondása szerint arra kérte kollégáját, Belarusz külügyminiszterét, hogy tartózkodjon minden olyan lépéstől, amely a háború elhúzódásához vagy eszkalálódásához vezetne.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/25/haboru-ukrajna-oroszorszag-szankciok-szijjarto-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …