2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Én soha nem álltam ki egyetlen szlovák párt mellett sem

Hirdetés

Szijjártó Péter: Én soha nem álltam ki egyetlen szlovák párt mellett sem

Mint kedden írtunk róla, Jaroslav Nad, a Demokraták alelnöke felháborítónak nevezte, hogy Szijjártó Péter anélkül utazott Szlovákiába az előrehozott parlamenti választások előtt nem sokkal, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal.

Az Új Szónak ezzel kapcsolatban a miniszter azt mondta: nem lát kivetnivalót abban, hogy most érkezett az országba. Tisztázta: azért hívták meg most Szlovákiába, hogy átadjanak egy beruházást, amit a magyar kormány finanszíroz, illetve a 38. útkapcsolatot a két ország között.

Hangsúlyozta, hogy számára mindig az az elsődleges szempont, hogy Magyarország és Szlovákia gyümölcsöző kapcsolata fennmaradjon. Persze vannak témák, amelyekben soha nem fog a két ország egyetérteni – jegyezte meg.

A Szövetséggel való szimpatizálással kapcsolatban a külgazdasági- és külügyminiszter tisztázta, annak oka nem abban keresendő, hogy a magyar politikusok érdekeltek lennének a szlovák belpolitikában. Mindössze annyiról van szó, hogy jó kapcsolatra törekednek az országgal, és a felvidéki magyarság erős pozsonyi képviselete az, ami miatt állást foglalnak a Szövetség mellett.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/27/szijjarto-peter-szlovakia-interju-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …