2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: A nukleáris leszerelésnek folytatódnia kell

Hirdetés

Szijjártó Péter: A nukleáris leszerelésnek folytatódnia kell

Szijjártó Péter a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy az Atomsorompó Szerződés 52 évvel ezelőtt, 1970-ben lépett hatályba. A megállapodás akkor azért jött létre, hogy megakadályozzák a nukleáris fegyverek további elterjedését. A szerződést az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország prominens képviselői írták alá azzal a céllal, hogy az atomhatalmak tárgyalásokat folytassanak egymással a nukleáris leszerelés érdekében, és a felek ígéretet tettek arra is, hogy nem adnak át nukleáris fegyvereket más országoknak.

Az Ukrajnában zajló háború miatt azonban gyakorlatilag megszűnt a politikai egyeztetés az atomhatalmak között, ami nagyon nagy baj a jelenlegi helyzetben

– tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta: „sokáig hittük, reméltük, hogy a tömegpusztító fegyverek alkalmazása már soha többé nem lesz témája a nemzetközi politikának, de az Ukrajnában zajló háború sajnos új megvilágításba helyezte ezt a reménykedést.

Hirdetés

„A nukleáris leszerelésnek folytatódnia kell, ehhez pedig újra kell indítani a nagyhatalmak közötti párbeszédet, legalább a stratégiai biztonsági kérdésekben” – hangsúlyozta a tárcavezető, aki jelezte azt is, hogy hétfőn ebben az ügyben tart ülést New York-i ENSZ-székházában az Atomsorompó Szerződés Felülvizsgálati Konferenciája is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/nuklearis-leszereles-szijjarto-peter-new-york-nagyhatalmak-beke-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Többen meghaltak a Korzikán tomboló viharban

Franciaország egyes részein néhány óra alatt több eső esett, mint az elmúlt hónapok során összesen, …