2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szigorított Észak-Korea, halálbüntetést kockáztat, akinél külföldi kulturális terméket találnak

Hirdetés

Szigorított Észak-Korea, halálbüntetést kockáztat, akinél külföldi kulturális terméket találnak

Új törvényt vezetett be az észak-koreai rezsim a „veszélyes méreganyagként” definiált külföldi kulturális termékek, például filmek, ruházati stílusok, hajviseletek, de akár szlenghasználat elfojtására. 

A jogszabály értelmében ha valakinél – az országba rendszerint beszivárgó – nagy mennyiségű dél-koreai, amerikai vagy japán médiaterméket találnak (mondjuk egy dél-koreai szappanopera egész évadát), azt halállal büntetik. Az ilyen típusú anyagok fogyasztásáért pedig akár 15 év munkatábort is kaphatnak a törvénysértők. 

Ahhoz képest, hogy Kim Dzsongun tavasszal bejelentette, hogy rég nem látott éhínségre lehet számítani az országban, biztosra akar menni, hogy a népet továbbra is az állami propagandával etetik – fogalmaz a BBC

Hirdetés

A szóban forgó jogszabály továbbra is azt szorgalmazza, hogy az észak-koreaiak megfigyeljék egymást, és jelentsék a gyanús eseteket. A Daily NK nevű, észak-koreai forrásokkal bíró szöuli lap birtokába jutott törvényszöveg alapján ha egy munkást rajtakapnak „a bűncselekményen”, az egész gyárat meg lehet büntetni, ha egy gyerek viselkedik az állami elvárásokkal ellenkezően (például a dél-koreai trendeknek megfelelően öltözködik), a szülőket is felelősségre lehet hozni. 

A lap értesülései szerint három tizenévest küldtek átnevelőtáborba, mert a K-pop-sztárok által viselt frizurát hordtak, és nadrágszárukat a térd fölé csavarták. 

Az NK Daily főszerkesztője szerint a rezsim rájött, hogy egyfajta ellenállást tud létrehozni a más országokból származó kultúrák és stílusok követése. 

Megjegyzendő, hogy az ilyen tiltott tartalmak főként Kínából, Észak-Korea egyetlen szövetségesétől és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/07/szigoritott-eszak-korea-mar-a-k-pop-frizuraert-is-munkatabor-jar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …