2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sziget alakúra formázta a rizst a szakács, kitört a botrány Japán és Dél-Korea között

Hirdetés

Sziget alakúra formázta a rizst a szakács, kitört a botrány Japán és Dél-Korea között

Egy egyszerű tál currys étel áll a vita középpontjában Japán és a két Korea között. Mind a két Koreában felháborodott cikkek jelentek meg, miután napvilágot látott egy írás, amely egy különös tál japán ételt mutatott be.

A halas, curry szószos ételben a két kupac rizs egy vitatott hovatartozású szigetcsoportot formázott,

Hirdetés

ráadásul az egyik tetejébe egy apró japán zászlócskát szúrt a ravasz séf, míg a környező tengert a curry szósz jelképezte. Ez a Takesima-szigetek, vagy ahogy a koreaiak nevezik, Dokdo, míg magyarul Liancourt-szirtek néven ismert. 

Gyakorlatilag tényleg nem több, mint két nagyobbacska szikla egymás mellett, 250 kilométerre keletre a koreai partoktól a Japán-tenger közepén, nagyjából egyenlő távolságra a szigetországtól és a Koreai-félszigettől. Hivatalosan dél-koreai közigazgatás alatt áll, de Japán is magának követeli. A sziklákon egy rendőrségi állomás található és ma már csak egyetlen ember él rajta, Kim Sin-jeol, aki 2018-ban vesztette el férjét, akivel egész életüket ott töltötték. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/12/japan-korea-curry-etel-vitatott-szigetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű …