2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szicília eladná Elon Musknak Olaszország fontos turisztikai látványosságát

Hirdetés

Szicília eladná Elon Musknak Olaszország fontos turisztikai látványosságát

A szikla Török Lépcsőjének nevezett részét adná el, amivel Elon Muskot kereste fel. A 72 éves Ferdinando Sciabarrá, miután hosszas jogi huzavona után az agrigentói Realmonte helyi hatóságával éveken át panaszkodtak a műemlék karbantartására, úgy véli, hogy a multimilliárdos sokkal jobban tudná, hogyan kell vigyázni rá.

Szicília látványossága

A Scala dei Turchi, vagyis a Török Lépcső Olaszország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága, és a néhai Andrea Camilleri író Montalbano felügyelő című könyveiben is kiemelt szerepet kap.

Sciabarrá, aki korábban a helyi kereskedelmi kamaránál dolgozott, 19. századból származó örökösödési dokumentumok alapján tartott igényt a tulajdonjogára. A sziklából való részesedését azután kapta vissza, hogy vizsgálat indult ellene állami földek elfoglalása miatt.

Hirdetés

Elmondta, hogy most árverésre bocsátja a területet, miután a helyi és regionális hatóságokhoz intézett, a terület jobb védelmét célzó intézkedések bevezetésére vagy természetvédelmi területté alakítására irányuló kéréseit elutasították.

Túl sok a turista, rongálják a lépcső alakú sziklát

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/04/olaszorszag-szicilia-elon-musk-szikla-torok-lepcso-turizmus-latvanyossag-scala-dei-turchira/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …