2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szemtanú az Indexnek: Így képzelem el a poklok poklát

Hirdetés

Szemtanú az Indexnek: Így képzelem el a poklok poklát

Kanada a történelme során még soha nem látott ilyen méretű erdőtüzet, mint az utóbbi hetekben. Eddig négy ember vesztette életét a katasztrófa elleni küzdelemben, az anyagi kár tetemes. A hatóságok szerint jelenleg több mint 1000 erdőtűz ég Kanadában, melyek közül 664-et irányíthatatlannak minősítettek.

Kanada a történelme során még egyszer sem látott ilyen méretű er

Fotó: Móricz Lajos

A tüzek harmada az ország legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában pattant ki. Az erdőtűz az Okanagan-tó völgyében, pontosabban Kelowna város környékén pusztít a leginkább. A hatóságok a váltakozó irányú szél okozta tűzfészkek miatt már 30 ezer ember evakuálását rendelték el, és legalább még ennyi kitelepítését helyezték kilátásba. A térségben egy nap alatt 64-ről 6800 hektárra nőtt a tűz borította terület. A tűzoltók emberfeletti erővel küzdenek a lángokkal, de sajnos csak részben sikerül elfojtaniuk.

Pontosan így képzelem el a poklok poklát, ahol szinte kibírhatatlan hőség uralkodik, minden recseg-ropog, és fülsüketítő robbanások követik egymást, miközben sűrű füst fojtogat bennünket, és az orrunk hegyéig se látunk

Hirdetés

– mesélte az egyik tűzoltó Móricz Lajosnak. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/23/kanada-kelowna-erdotuz-beszamolo-magyar-szemtanu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …