2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Száz milliárd forintot csalt ki egy szervezet gyermekétkeztetési alapból Amerikában

Hirdetés

Száz milliárd forintot csalt ki egy szervezet gyermekétkeztetési alapból Amerikában

Andrew Luger amerikai ügyész az „Egyesült Államok legnagyobb, a járvány alatt történt csalásának” nevezte az ügyet − írta meg a CBS News

Luger elmondta, hogy a vádlottakat szövetségi bűncselekményekkel vádolják, többek között „összeesküvéssel, sorozatos csalással, pénzmosással és illegális kenőpénzek kifizetésével és elfogadásával”.

Az ügyész szerint a vádlottak 250 millió dollárt (százmilliárd forintot) vettek el egy szövetségi gyermekétkeztetési programból, amelyet rászoruló gyermekek megsegítésére kellett volna fordítani. 

Az ügyészek szerint a vádlottak olyan cégeket hoztak létre, amelyek azt állították, hogy több tízezer gyermeknek kínálnak ételt Minnesotában, majd az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának élelmezési programjain keresztül kértek visszatérítést. A vádak szerint valójában igen kevés ételt osztottak ki, és a pénzt luxusautók, ingatlanok és ékszerek vásárlására fordították.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/21/csalas-gyermeketkeztetes-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Évtizedek óta használjuk a minőségét megőrzi címkéket, amelyek arra szolgálnak, hogy útba igazítsák a vásárlókat, …