2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Száz fölé emelkedett az észak-afganisztáni áradások halálos áldozatainak a száma

Száz fölé emelkedett az észak-afganisztáni áradások halálos áldozatainak a száma

Száz fölé emelkedett az észak-afganisztáni Parván tartományt sújtó heves esőzések és áradások halálos áldozatainak a száma, csaknem 250-en megsérültek – jelentette az MTI. Gulám Baháuddín hozzátette, a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, de nincs megfelelő felszerelésük, így egyelőre nem tudják pontosan az áldozatok számát.

Abdul-Kászim Szangin, a tartományi kórház igazgatója azt közölte, hogy a halottak közt gyerekek is vannak, és sok sebesült állapota válságos.

Vahída Sankar tartományi szóvivő korábban azt mondta, a kedd éjszaka kezdődött esőzések következtében több mint 300 lakóház súlyosan megrongálódott, Parván fővárosában, Csarikárban pedig csaknem 80 ember sérült meg. Hozzátette, hogy a mentési munkálatok meghaladják a tartomány lehetőségeit, és ezért a kabuli központi kormányzattól kértek segítséget.

Asraf Gáni afgán elnök elrendelte, hogy küldjenek segélyszállítmányt Parvánba, valamint együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/26/afganisztan_esozes_aradas_halalos_aldozatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Hétfőn a montreali rendőrség házkutatást tartott egy lakásban annak a nyomozásnak a részeként, amelyben egy …