2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szankciókkal fenyeget nyugdíjas katonákat a miniszter

Hirdetés

Szankciókkal fenyeget nyugdíjas katonákat a miniszter

Florence Parly francia védelmi miniszter szankciókat szorgalmazott azon katonákkal, köztük húsz nyugalmazott tábornokkal szemben, akik egy véleménycikkben Franciaország „széteséséről” írtak, és jelezték, készek „támogatni azokat a politikusokat”, akik megvédik a patriotizmust.

A felhívás – amelyben száz többségében nyugalmazott magas rangú tiszt és több mint ezer katona Emmanuel Macron államfőt a patriotizmus képviseletére kéri – egy jobboldali hetilapban jelent meg a múlt héten, a Charles de Gaulle néhai köztársasági elnök elleni puccskísérlet hatvanadik évfordulóján. 

Kapcsolódó

Franciaországban megerősítik a rendőrséget a pénteki merénylet után

Az országos terrorizmusellenes ügyészség nyomozást indított a rendőrnő meggyilkolása ügyében.

Hirdetés

Az aláírók elítélik „a szétesést, ami a hazát sújtja”, „a közösségek közötti gyűlölködést, amelyet egyfajta antirasszizmus táplál”, „az iszlamizmust és a külvárosi hordákat”, amelyek „az alkotmányunkkal ellentétes dogmák alá” kényszerítették az ország egy részét.

A katonák az írásukban úgy fogalmaztak: „készen állnak olyan politikusokat támogatni, akik a nemzet megóvására tekintettel vannak”. Arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a jelenlegi politika folytatódik, „az aktív bajtársak beavatkozására lesz szükség”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/franciaorszag-patriotizmus-nyugdijas-tabornokok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől Ausztriában feloldják a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást – jelentette be …