2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szaakasvilit átvihetik egy másik kórházba

Hirdetés

Szaakasvilit átvihetik egy másik kórházba

Készek a gori katonai kórházba szállítani a börtönkórházban éhségsztrájkoló Miheil Szaakasvili volt elnököt − számolt be az MTI a georgiai igazságügyi minisztérium pénteki döntése alapján.

Az igazságügyi minisztérium úgy döntött, hogy Miheil Szaakasvili elítéltet a Georgij Abramisviliről elnevezett katonai kórházba szállítják

− mondta Rati Bregadze tárcavezető. Az igazságügyi miniszter hozzátette, hogy jelenleg Szaakasvili beleegyezésére várnak az átszállításhoz.

Gori Tbiliszitől 90 kilométerre keletre fekszik. A tárcavezető szerint ez az az intézmény, ahol az állam maximálisan garantálni tudja Miheil Szaakasvili egészségét és biztonságát.

Hirdetés

A börtönkórházban ötven napja éhségsztrájkoló volt georgiai elnököt megvizsgáló orvos pénteken közölte, hogy a volt vezető életveszélyes állapotba kerül, ha nem szállítják át egy megfelelően felszerelt intézménybe.

Az AFP francia hírügynökség szerint a volt grúz elnök szív- és neurológiai problémákkal küzd. Orvosa, Giorgi Grigola szerint betegségei visszafordíthatatlanok, sőt, végzetesek lehetnek megfelelő kezelés nélkül, erre pedig a jelenlegi börtönkórházban nincs mód.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szaakasvilit október elején vették őrizetbe, amikor  <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/19/miheil-szaakasvili-ehsegsztrajk-elnok-georgia-gruzia-tbiliszi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …