2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Svédországból kapott nem várt üzenetet Orbán Viktor

Hirdetés

Svédországból kapott nem várt üzenetet Orbán Viktor

Mint ismert, az eredeti tervek szerint jövő héten tárgyalt volna az Országgyűlés Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról. Erről a finn védelmi miniszter is beszélt korábban, mint mondta: „magyar kollégám azt mondja, hogy a parlament márciusban ratifikál, és én hiszek neki”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter novemberben azt mondta, hogy részben az Európai Unió miatt nem sikerült addig ratifikálni a svéd–finn NATO-csatlakozást, mert az országgyűlésnek Brüsszel miatt kell „erőltetett menetben” döntenie számos olyan javaslatról, „amelynek egy jelentős részét Brüsszel miatt kell tárgyalni”. A NATO nyitva áll a csatlakozni vágyó országok előtt, de egy állam csak akkor léphet be a szervezetbe, ha az nem veszélyezteti a tagok biztonságát – jegyezte meg a tárcavezető.

Nem sima liba

Azóta azonban kiderült, nem minden megy olyan simán, ami a két ország NATO-csatlakozását illeti. Ez derült ki legalábbis Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón tett megjegyzéseiből. Az Index kérdésére a miniszter elmondta: „Magyarország erős NATO-ban érdekelt”. Ugyanakkor szerinte az más kérdés, hogy az elmúlt években Svédországból és Finnországból megalapozatlan és hazug kritikák érkeztek. „Számtalan igaztalan bírálat ért minket” – fogalmazott.

Hirdetés

Ennek tisztázása érdekében az Országgyűlés elnöke tájékozódás és vitarendezés céljából delegációt küld Finnországba és Svédországba. Amint ez lezárul, <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/26/svedorszag-finnorszag-ratifikacio-bejelentes-orban-viktor-gulyas-gergely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …