2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Svédország kiutasítja a Korán-égetésekért felelős férfit

Hirdetés

Svédország kiutasítja a Korán-égetésekért felelős férfit

Mint arról korábban beszámoltunk, egy Svédországban tartózkodó iraki menekült június végén elégette a Korán egy példányának néhány oldalát az iszlám egyik legszentebb ünnepe, az íd al-adha (áldozati ünnep) kezdetén, július végén pedig többször megtaposta és széttépte a muzulmán szent könyv egy példányát.

Mindezek heves diplomáciai reakciókat váltottak ki a muzulmán világban. Csütörtökön a TV4 svéd hírtelevízió a Migrationsverket svéd bevándorlási hivatalra hivatkozva közölte, hogy Svédország kiutasítja a férfit – számolt be az MTI.

A bevándorlási hatóság úgy döntött, hogy ki kell utasítani ezt a személyt Svédországból. A döntés végrehajtásával járó bonyodalmak miatt ideiglenes tartózkodási engedélyt biztosítottak számára 2023. október 25-től 2024. április 16-ig

– idézte a svéd televízió a Migrationsverket közleményét.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a határozat értelmében az Irakból származó Salwan Momika öt évig nem térhet majd vissza Svédországba.

A férfi a TT hírügynökségnek és az SVT közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy megfellebbezi a döntést és nem fogja elhagyni az országot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/27/svedorszag-koran-koranegetes-iraki-ferfi-kiutasitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …