2020. szeptember 26., szombatMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Svédország kitoloncolta a dán szélsőjobb egyik vezetőjét

Svédország kitoloncolta a dán szélsőjobb egyik vezetőjét

A svéd hatóságok kitoloncolták az egyik dán szélsőjobboldali párt vezetőjét, aki muszlimellenes tüntetést akart szervezni Malmőben, írja az MTI a svéd rendőrségre hivatkozva.

Alapos volt a gyanú, hogy Rasmus Paludan, a Stram Kurs (Kemény Vonal) elnevezésű dániai szélsőjobboldali párt vezetője „törvényellenes cselekményre készül a városban, ahová azzal a céllal kívánt utazni, hogy iszlámellenes tüntetést szervezzen és koránt égessen” – mondta Calle Person rendőrségi szóvivő.

Paludan engedélyt kért a svéd hatóságoktól, de nem kapott. Azt sem engedték, hogy a szélsőséges nézeteket valló politikus eljusson a helyszínre. Azzal indokolták az elutasítást, hogy nem tudják szavatolni sem a járókelők, sem a tüntetők, sem az esetleges ellentüntetők biztonságát. A rendőrségi szóvivő úgy fogalmazott, hogy Paludan várható magatartása „veszélyezteti a társadalom alapvető érdekeit”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/29/svedorszag_dania_szelsojobb_kitoloncolas_stram_kurs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-26-os szállítógép Harkiv megyében. Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy …