2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Súlyosbodik a helyzet a szerb–koszovói határon, már lőttek is

Hirdetés

Súlyosbodik a helyzet a szerb–koszovói határon, már lőttek is

A koszovói szerbek vasárnap este lezárták az észak-koszovói határátkelőket, és a szirénák is megszólaltak Koszovóban. Az ország rendőrsége arról számolt be, hogy egyes helyekről lövések hallatszottak, de senki sem sérült meg.

Mindez azután, hogy bejelentették: minden Koszovóban élő szerbnek kötelező lesz a koszovói személyi igazolvány és rendszámtábla.

#BREAKING: There seems to be a new war.

The media report on armed clashes on the Serbian-Kosovo border.

Hirdetés

The Serbian army has been put on high alert.

Earlier it was reported that something terrible was expected in Kosovo from August 1 pic.twitter.com/dnJXurtjw0

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) July 31, 2022

Eközben Szerbia továbbra is saját területének tekinti Koszovót, amely 2008-ban egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd 2011-ben indult az Európai Unió (EU) közvetítésével, amely a kapcsolatok normalizálását közvetítette. Az Egyesült Államok és az Európai Unió főbb országai elismerték Koszovó függetlenséget, de Szerbia nem hajlandó ezt megtenni, ahogyan a Koszovóban élő szerb nemzetiségűek többsége sem.

A pristinai kormány eredetileg már augusztus 1-jén bevezette volna a koszovói személyi igazolvány és rendszámtábla bevezetésére vonatkozó kötelezettséget, végül azonban szeptember 1-jére halasztották. A koszovói kormány elítélte a határátkelők lezárását, azt állítva, hogy ezt a szerb főváros, Belgrád készítette elő.

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/koszovo-szerbia-aleksandar-vucic-belgrad-pristina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …