2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Súlyos áramellátási gondok, minden összejátszik Kína ellen

Hirdetés

Súlyos áramellátási gondok, minden összejátszik Kína ellen

A baj nagyságát jól jelzi, hogy az állami hatóságok felszólították az ország legnagyobb ipari térségeit, hogy csökkentsék energiafelhasználásukat. Egyes területeken a lakossági fogyasztókat is érintette a takarékosság váratlan áramszünet formájában, emiatt például sokan ragadtak liftben. Az egyik központi napilap, a Global Times szerint a legsúlyosabb helyzet a hét elején alakult ki az ország három tartományában, amelyek Kína északkeleti csücskében, a koreai határnál fekszenek. 

Hejlungcsiangban, Jilinben és Liaoningban az áramszünetek teljesen felborították az emberek mindennapjait, a gyárak termeléséről már nem is beszélve. A délen fekvő Kanton tartományt is rendszeres áramszünetek bénították meg, elsősorban hatalmas ipari területeit és a tengerhajózási csomópontját. 

Több nagy vállalatnál az energiaigényt úgy csökkentették, hogy már csak heti két-három napon folyik termelés.

Hirdetés

Az SGCC, vagyis a kínai állami áramszolgáltató, amely egyébként a legnagyobb elektromos áramszolgáltató cég a világon, égre-földre esküdözik, hogy mindent megtesz a biztonságos áramellátás mielőbbi helyreállítása érdekében.

Idén pedig ez már nem az első energiaválság, amely Kínát sújtja. Júniusban hasonló áramszünetek voltak országszerte, de ez a mostani jóval kiterjedtebb és vészjóslóbb. 

Mi vezetett ehhez a súlyos helyzethez?

Az Index is beszámolt róla, hogy júliusban hihetetlen mennyiségű eső zúdult Honan tartományra és elsősorban annak székhelyére, Csengcsoura, amely egyébként a félvezető- és mobiltelefon-gyártás egyik központja. Az esőzés nyomán keletkezett áradások jüanmilliárdos károkat okoztak, és érintették a termelőegységeket is, vagyis ezek átmeneti leállása fokozta az egyébként is komoly chiphiányt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/29/kina-aramtermeles-aramszunet-gyarleallas-gdp-gazdasag-chip/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni …