2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára

Hirdetés

Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára

A két politikus az első spanyol–román kormányzati csúcs keretében találkozott egymással, amelyen a két kabinet tizenkét minisztere is részt vett, és hét különböző területet érintő, egyebek mellett munkaügyi, mezőgazdasági, egészségügyi megállapodást is aláírtak – írja az MTI.

Pedro Sánchez szavai szerint a spanyolországi román közösség társadalmi, gazdasági hozzájárulásának elismerése, egyúttal „rendkívüli politikai üzenet”, hogy Franciaország és Portugália után Románia lehet a harmadik olyan európai állam, amelynek polgárai anélkül szerezhetik meg a spanyol állampolgárságot, hogy le kellene mondaniuk eredeti állampolgárságukról.

Nicolae Ciuca hozzátette: először technikai egyeztetések kezdődnek majd a két ország között azokról a lépésekről, amelyek szükségesek, hogy „a nem túl távoli jövőben” bevezethessék a kettős állampolgárságot.

Spanyolországban a románok alkotják a legnagyobb, több mint 1,1 millió emberből álló külföldi közösséget. Többségük a madridi, illetve a valenciai tartományban él, a csúcs helyszínéül is egy olyan várost választottak, ahol jelentős létszámú a román közösség.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/23/spanyolorszag-romania-politika-diplomacia-kettos-allampolgarsag-pedro-sanchez-nicolae-ciuca/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma New Yorkban, másodperceken múlt egy metró elé esett férfi élete – videó

Két New York-i rendőr sietett egy férfi segítségére egy harlemi metróállomáson. A férfi a sínekre …