2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sosem látott felvételek fehér cápákra vadászó kardszárnyú delfinekről

Hirdetés

Sosem látott felvételek fehér cápákra vadászó kardszárnyú delfinekről

Az állatokat a Nyugat-Fokföld tartománybeli Mossel Bay kikötőváros közelében vették filmre májusban. A felvétel egyik részén az látszik, hogy öt kardszárnyú delfin üldöz egy fehér cápát. A tudósok szerint az állatok később három további cápát is szétmarcangoltak.

Simon Elwen, a tengeri emlősök szakértője elmondta, a kardszárnyú delfinek különösen intelligens és társas állatok. Csoportos vadásztechnikájuknak köszönhetően rendkívül hatékony ragadozók.

Hirdetés

Az óceánok csúcsragadozóiként ismert kardszárnyú delfinekről eddig is tudták, hogy cápákra vadásznak, de eddig arra csak kevés bizonyíték volt, hogy fehér cápákat is célba vesznek. A helikopter- és drónfelvételeken, amelyek egy héten közzétett tudományos tanulmány alapjául szolgáltak, egy gyilkos bálnacsapat látható, amint egy órán át tartó üldözés során cápákat kerget Mossel Bay kikötőváros közelében.A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/10/06/kardszarnyu-delfin-capavadaszat-csoportos-vadasztechnika-nyugat-fokfold/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő bejelentést tett Putyin

“Különös figyelmet fordítunk a közös közlekedési és logisztikai infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kölcsönös kereskedelmet és …