2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sorra mondják le a nagyvárosok a szilveszteri bulikat

Hirdetés

Sorra mondják le a nagyvárosok a szilveszteri bulikat

A világ megannyi nagyvárosa, elsősorban a hagyományos ünnepségeket szervező városok továbbra is azt tervezik, hogy megtartják az újévi rendezvényeket, de kizárólag fokozott biztonsági óvintézkedések mellett. A New York-i Times Square-en rendezendő szilveszteri ünnepség kevésbé lesz grandiózus, mint azt szerették volna a szervezők. Bill de Blasio polgármester elmondta, hogy sokkal kevesebb bulizó kedvű érdeklődőt várnak, és mindenkinek maszkot kell viselnie az ünnepségen. A CNN cikkéből kiderült, hogy az amerikai metropolisz mellett néhány európai és ázsiai nagyváros is bejelentette, hogy az omikron terjedése miatt törli az újévi eseményeket. 

Athén

Thanosz Plevrisz egészségügyi miniszter egy december 23-i sajtótájékoztatón közölte, hogy az önkormányzatok által tervezett, összes nyilvános karácsonyi és újévi ünnepség elmarad, sőt idén még tűzijáték sem lesz az Akropolisz felett. A Görögországba érkező utazóknak azt javasolják, hogy a belépéshez szükséges negatív teszten felül az érkezést követő második és negyedik napon is teszteltessék magukat. Az országban december 24-től ismét kötelezővé válik a kül- és beltéri maszkviselés, a szupermarketekben és a tömegközlekedési eszközökön pedig két maszkot kell felvenni. Az intézkedések január 3-ig lesznek érvényben, Plevrisz szerint azonban további korlátozásokat vezethetnek be a sportlétesítményekben és a szórakozóhelyeken.

Berlin 

Németországban december 28-án szigorú korlátozások lépnek hatályba a fertőzés terjedésének megfékezésére. A korlátozás tiltja a szilveszteri összejöveteleket, ezt Olaf Scholz német kancellár jelentette be december 21-én. Berlinben, valamint más nagyvárosokban, például Münchenben és Frankfurtban sem lesznek tűzijátékos utcai mulatságok. December 28-tól legfeljebb tíz fő gyülekezhet/találkozhat, függetlenül attól, hogy a csoport tagjai oltottak vagy gyógyultak-e. A 13 évesnél fiatalabb gyermekek mentesülnek az új korlátozások alól.

Hirdetés

Edinburgh 

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök december 21-én jelentette be, hogy az országban elmaradnak a nyilvános szilveszteri ünnepségek. A kormányfő szerint a korlátozások az omikron-variáns terjedésének lelassítására és megfékezésére szolgálnak. 

London

A brit főváros polgármestere, Sadiq Khan a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/26/sorra-mondjak-le-a-nagyvarosok-a-szilveszteri-bulikat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …