2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sokkolta Izraelt egy 16 éves lány elleni csoportos nemi erőszak ügye

Sokkolta Izraelt egy 16 éves lány elleni csoportos nemi erőszak ügye

Augusztus 14-én pénteken egy 16 éves izraeli lány besétált a helyi rendőrségre, és azt mondta, hogy az eilati vakációján egy szállodában egy csomó férfi megerőszakolta.  

A rendőrség szerdáig titkolózott és nyomozott, csak utána állt ki a nyilvánosság elé a brutális történettel, körülbelül 30 férfiról beszélve. Addigra két embert állítottak elő, egy 27 éves, az ország északi részén élő férfit, és egy szintén 27 éves haderai férfit. Akkor annyit lehetett tudni a történetről, hogy a lány egy barátjával nyaralt Eilatban, és találkoztak a barát ismerőseivel. Együtt ittak, majd visszatértek a hotelbe, ahol a bűncselekmény történt. 

Az akkor még csak két gyanúsított egyikét azért tudták letartóztatni, mert a telefonján volt egy csetelés az áldozattal, amelyben arra utal, hogy van videó is a szexről. A gyanúsított azt állította, hogy azt nem ő írta, valaki más használta a telefonját. Azt viszont megerősítette, hogy valóban mintegy 30 emberrel szexelt a részeg lány, de állítása szerint – és ezt a kamerafelvételek is bizonyítják – , nem kényszerítés hatására cselekedett a lány, hanem a férfiak sorban álltak a szoba bejáratánál, majd a lány hívta be őket egyesével, miközben egyetlen szemtanú nem avatkozott közbe. Más kérdés, hogy egy ilyen állapotú, fiatalkorú lánynál értelmezhető-e egyáltalán a konszenzusos szex mint fogalom, főleg több tucat férfival, aligha lenne meglepő, ha a bíróság arra jutna, hogy nem.

Az ügy miatt azonnal megszólaltak a politikusok, és a közvélemény is felháborodott. Benjamin Netanjahu kormányfő, Gabi Ashkenazi külügyminiszter, Benny Gantz védelmi miniszter és Yair Lapid ellenzéki vezető is elítélte a történteket, és mindazokat, akik részt vettek ebben, sorban álltak egy magán kívül lévő fiatal nő előtt, hogy kihasználják a magatehetetlenségét.

A rendőrség közben folytatta a nyomozást. Lefoglalták a hotel iparikamera-felvételeit, hogy megpróbálják beazonosítani az azon szereplőket. Azt is közölték, hogy a gyanú szerint a résztvevők is filmezték a bűncselekményt. Elkezdték vizsgálni az érintett Red Sea hotel felelősségét is, mint egy nyomozó mondta, lehetetlen, hogy egy 30 fős részeg fiútársaság megjelenik, és a biztonságiak nem figyelnek oda rájuk, holott felelősségük van a vendégeik felé. A hotel tulajdonosa, Pnina Maman szerint viszont nincs rá bizonyíték, hogy mindez náluk történt. Azt nyilatkozta, hogy átadta a felvételeket a rendőrségnek, de azon nincsen ilyen fiútársaság, azt pedig nem tudhatják, mi történik a szobákban.

Screen-Shot-2020-08-21-at-0.28.27-e1597959011512.png

Fotó: Channel 12

Az ország felbolydult: több mint 30 helyszínen volt szimpátiatüntetés az áldozat mellett “Nem hallgatunk tovább” jeligével. Tel Avivban ezren, Jeruzsálemben 150-en gyűltek össze. Az áldozatot közben online kezdték el zaklatni azzal, hogy ő is felelős a történtekért, a rendőrségnek meg kellett erősítenie a védelmet az otthonánál. A hotel tulajdonosát is nemi erőszakkal fenyegették meg üzenetekben. Az áldozat ügyvédje olyan képernyőfotókat kapott, amelyeken kukkolók érdeklődnek valakiknél, hogy megvan-e nekik a felvétel az erőszakról. Azt is mondta, hogy az áldozat attól retteg, hogy valamilyen felvétel kiszivárog. Eddigre egyébként a gyanúsítottak telefonjáról törölték az állítólagos videókat.

A rendőrség bejelentésének 3. napján szembesítették a lány barátnőjét és az egyik gyanúsítottat, aki vélhetően először erőszakolta meg az áldozatot. Az áldozat barátnője kitartott a saját verziója mellett, és a rendőrség szerint hihető is a sztori. A saját elmesélése szerint ő és az áldozat nem abban a hotelben laktak, őket csak meghívták őket oda. A lány túl sokat ivott, rosszul lett. Ekkor elvitték egy fiúismerősnek a szobájába. “A fiú olyan nekem, mint a testvérem, teljesen megbízom benne”, vallotta a barátnő.

Ő ekkor elment valami ételért, és mikor visszatért a szobához, sok embert látott ott. Dörömbölt az ajtón, de nem volt rá válasz. Ordította a lány nevét, arra sem. Hirtelen egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/24/izrael_csoportos_eroszak_eilat_hotel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump megnevezte az új bírójelöltjét

Donald Trump megnevezte az új bírójelöltjét

Helyi idő szerint szombat délután öt órakor Donald Trump amerikai elnök Amy Coney Barrett bírót …