2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sikeresen tesztelte új csodafegyverét az Egyesült Államok

Hirdetés

Sikeresen tesztelte új csodafegyverét az Egyesült Államok

Az amerikai kormány és a katonai vállalkozók együttműködése mérföldkőnek számító tesztet hajtott végre a légkör levegőjét a meghajtásához felhasználó Hiperszonikus Légihajtású Fegyver-prototípusával (HAWC), amelyben a hangsebesség ötszörösét érték el, és minden tesztcélt teljesítettek. A tesztek célja az volt, hogy több adatot nyerjenek a hiperszonikus légsugaras rakétarendszerről, amely az amerikai hadsereg cirkálórakétáinak következő generációját fogja alkotni − írta meg az IFLScience.

A B-52-es bombázó által a levegőből indított HAWC-ot egy űrbe szánt rakétához hasonló első rakétafokozat hordozta, amellyel elérte a célmagasságot, mielőtt saját útjára indult. Több mint 18 300 méteres maximális magasságot ért el, majd feltehetően a tengerbe zuhant. Ez már a rendszer negyedik tesztje, és ezzel hivatalosan is lezárult a program.

<iframe width="1280" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/03/hawc-raketa-teszt-egyesult-allamok/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Az MTI szerint a támadó péntek este a német főváros Reinickendorf negyedében egy lakóház bejáratánál …