2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Sertéshúsból van a gyros a migránsoknak, és órák alatt ötszörösére emelkedett az ára

Hirdetés

Sertéshúsból van a gyros a migránsoknak, és órák alatt ötszörösére emelkedett az ára

Nagy hacacáréval jelentette a belarusz állami hírügynökség, hogy miután felszámolta a lengyel határon épített hevenyészett sátortábort a migránsok nagy része, és átvonultak egy fűtött csarnokba, egy kebabos autó gurult a létesítmény elé, hogy otthoni ízekkel szolgáljon a főként az iraki Kurdisztánból érkezett bevándorlóknak. 

Mint korábban írtuk, sok, az Európai Unióba vágyó közel-keleti kétségbeejtő helyzetbe került: nem tudtak bejutni az unió területére, így a belarusz hatóságok segítségére szorulnak. Többen limitált mennyiségű pénzzel érkeztek, viszont ha a – beszámolók szerint nem elegendő – segélyeken felül szeretnének élelmiszert vásárolni, azt már saját zsebből kell kifizetniük. 

De jó hír, hogy nemcsak gyrost árusítanak, hanem forralt bort is, és már van dohánybolt is, a biztonság kedvéért pedig pénzváltó is érkezett a szállás mellé. 

Migrants’ living conditions in the camp have greatly improved today. They now have a food truck with kebabs, hot dogs, mulled wine and beer, and even a cigarette kiosk. Everything has to be paid for though, so Belarusian authorities opened a currency exchange office. pic.twitter.com/HBr9nOtawd

Hirdetés

— Tadeusz Giczan (@TadeuszGiczan) November 19, 2021

Az Európába igyekvő migránsok gyakran felszámolják otthoni vagyoneszközeiket, valutára váltják azokat, és úgy indulnak neki az útnak. Nem is lehet kevés pénzzel nekivágni a bevándorlásnak, mert az embercsempészek borsos áron adják „szolgáltatásaikat”. Jelen esetben a Minszkbe történő beutazás bár formálisan történik, állítólag kétezer dollár alatt nem ússzák meg a vízumdíjat, a szállodabérlést és az egyéb utazási költségeket. A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/20/lukasenka-hatarvedelem-lengyelorszag-migransok-humanitarius-valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévedésből lelőtték a munkásokat, gyújtogatnak a falusiak

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak …