2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Schmidt Mária: Németország szellemi és politikai értelemben teljesen eltűnőfélben van

Hirdetés

Schmidt Mária: Németország szellemi és politikai értelemben teljesen eltűnőfélben van

Schmidt Mária szerint a 2001. szeptember 11-i, közel 3000 áldozatot követelő terrortámadás után az Egyesült Államok példátlan módon megerősítette a nemzetbiztonsági szolgálatát, és gyakorlatilag „kémországot” hoztak létre.

Az USA 2003-ban még magabiztos volt

„Annak ellenére, hogy George W. Busht sokat támadták az iraki háború megindítása miatt, ezzel szilárdult meg az USA katonai, hadiipari, titkosszolgálati háttérállamként. A Szovjetunió felbomlásával a bipoláris világrend megszűnt, ezzel Amerika hegemón szerepbe került, és úgy gondolta, mindent megengedhet magának” – fogalmazott a történész a Mandinernek.

Majd azzal folytatta, hogy Kína a mostani évtizedben katonai és gazdasági megerősödésével új geopolitikai riválist jelent az Egyesült Államok számára.

Ennek következtében egy úgynevezett jégkorszak kezdődött meg már Donald Trump idején, de a kínaiak nem fogják még egyszer hagyni, hogy beavatkozzanak országuk életébe

Hirdetés

– fejtette ki Schmidt Mária, aki úgy véli, egy esetleges Kína–Tajvan háborúnál a fiatal amerikaiaknak nehéz lenne megmagyarázni a közbelépés indokát. Rámutatott: Amerika magabiztosságának megrendülése abból is látszik, hogy egyre erőteljesebben akarják egyben tartani a NATO-t, miközben már csak a nyugati és az angolszász országokra számíthatnak igazán. 

Franciaország kíván az EU vezető állama lenni

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/23/schmidt-maria-nemetorszag-egyesult-allamok-kina-geopolitika-vilagrend/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …