2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / San Joséban 1,6 millió dollárt fizetnek az úszónők szexuális zaklatásáért

Hirdetés

San Joséban 1,6 millió dollárt fizetnek az úszónők szexuális zaklatásáért

A San José Állami Egyetem 1,6 millió dollárt (484 millió forintot) fizet annak a 13 sportoló diáklánynak, akinek az intézmény rosszul kezelte az egyik tanár szexuális zaklatásra vonatkozó panaszait – írja az NBC News.

A zaklatások 2006-ban kezdődtek, ám az egyetem nem megfelelően reagált a történtekre, az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának polgári jogi osztálya és a Kalifornia északi körzetének ügyészi hivatala ezért is szabta ki a jelentős bírságot.

A szövetségi nyomozók emellett azt is megállapították, hogy az egyetem két alkalmazottal sem bánt megfelelően, közülük az egyik többször is figyelmeztette a vezetést a tanár viselkedésével kapcsolatban. Több úszónő is jelezte, hogy tanáruk és edzőjük  számos alkalommal szexuálisan zaklatta őket, és megérintette őket a mellükön, a fenekükön, az ágyékuknál és szeméremtájékon az egyetem edzőközpontjában.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/22/san-joseban-tobb-mint-masfel-millio-dollart-fizetnek-a-diaklanyok-szexualis-zaklatasaert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Magyarországi látogatás is szóba jöhet a jövőben, mondta Ferenc pápa egy argentin hírügynökségnek adott interjúban. …