2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Salvini: A magyar családpolitika Olaszországban is működhet

Hirdetés

Salvini: A magyar családpolitika Olaszországban is működhet

Európában a magyar kormány a demográfiai növekedést ösztönző családpolitikája modellértékűnek számít – jelentette ki Matteo Salvini, a jobboldali Liga kormánypárt vezetője a Rómában zajló népesedési konferencián. 

Matteo Salvini hangsúlyozta: a születésszám zuhanásszerű csökkenése közös európai problémát képvisel, és közös lehet a megoldás is.

Létezik egy utánozandó modell, a Magyarországon kidolgozott családtámogatási politika, amely öt százalékkal emeli a születendő gyermekek arányát (..), ha Budapesten ez működik, miért ne működne Olaszországban is?

– idézte az MTI a Liga vezetőjét.

Hirdetés

A magyar intézkedések között Salvini a családalapítást ösztönző adókedvezményeket említette. Külön kiemelte a többgyermekes édesanyákat és a nagyszülőket támogató intézkedéseket.

A jobboldali politikus megjegyezte: az Olaszországban követett évi egyszeri családtámogatással nem lehet megállítani a népességcsökkenést.

Matteo Salvini úgy vélte, Olaszországban nem fordítanak elegendő figyelmet a kérdésre, mivel általános meggyőződésnek számít, hogy a családpolitika „nem hoz szavazatot”. Hosszú távon viszont erősíti a nemzeti jólétet és gazdagságot – mondta a párt vezetője.

Salvini interneten kapcsolódott be a Rómában zajló demográfiai konferenciára, mivel pénteken a szicíliai Palermo bíróságán az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/14/matteo-salvini-romai-nepesedesi-konferencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …