2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Saját szövetségesük tehet keresztbe a Mi Hazánk uniós terveinek

Hirdetés

Saját szövetségesük tehet keresztbe a Mi Hazánk uniós terveinek

Még az európai parlamenti választások előtt kizárták a Marine Le Pen nevével fémjelzett szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia (ID) képviselőcsoportból a német Alternative für Deutschland-ot (AfD), amiért a német pártnak a delegációvezetője, Maximilian Krah kellemetlenné vált a képviselőcsoport számára.

Krah ugyanis nácimentegető kijelentéseket tett egy interjúban, emellett pedig más botrányok is napvilágot láttak vele kapcsolatban, ezért az odahaza magát egy jobbközép-konzervatív erőnek átpozícionálni próbáló Le Pen számára elfogadhatatlanná vált, hogy Krah a képviselőcsoportjának tagja maradjon.

Az AfD delegációvezetője emiatt még a választások előtt egy, még általuk is „huligáncsoportnak” titulált képviselőcsoport alapításáról kezdett tárgyalni több párttal, köztük a magyar Mi Hazánkkal.

Hirdetés

Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, végül semmi sem lesz a szerintük oroszpárti, EU–, NATO– és amerikaellenesnek szánt képviselőcsoportból, mivel

a tárgyalásokat vezető Kraht párttársai egyszerűen kiszavazták a delegációból.

Az AfD 15 megválasztott EP-képviselője még hétfőn szavazott Krah sorsáról, és végül úgy döntöttek, eddigi delegációvezetőjük nem lesz a delegáció tagja. Ezzel reményeik szerint visszatérhetnek az ID-hez, míg Krah pártnélküliként a függetlenek között foglal majd helyet – minderről maga az érintett számolt be.

Krah diplomatikusan sok sikert kívánt párttársainak e terveikhez, de hozzátette, szerinte ez hibás döntés volt és rossz üzenetet küld a választóiknak.

Ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe került a „hulligáncsoport” megalakulása.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/06/11/europai-parlament-alternative-fur-deutschland-mi-hazank-maximilian-krah-identitas-es-demokracia-id/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …