2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rossz hírünk van a whiskykedvelők számára

Hirdetés

Rossz hírünk van a whiskykedvelők számára

A skót Noble & Co. befektetési bank jelentése szerint az erős befektetői kereslet idén több mint egyötödével növelte a ritka maláták értékét, miközben a mennyiség 23 százalékkal ugrott meg – írja a Financial Times (FT).

lap arra a következtetésre jutott, hogy a hullámzó piacok erősítették a ritka whiskyk mint alternatív befektetések iránti keresletet. A jelentés újabb bizonyítéka annak, hogy a skót élelmiszer- és italipar fő támaszának számító whisky ellenállóképes a világszerte tapasztalható megélhetési válsággal szemben.

A Skót Whisky Szövetség szerint 2021-ben a skót whisky a skót élelmiszer- és italexport 75 százalékát, az összes brit élelmiszer- és italexport 22 százalékát és az összes brit áruexport 1,4 százalékát tette ki.

„Úgy tűnik, hogy a whisky még mindig népszerű a vásárlók körében. Egyelőre nincs jele annak, hogy a piaci zavarok, a lassuló gazdaságok és az emelkedő árak ártanának a keresletnek” – nyilatkozta Duncan McFadzean, a Noble & Co. élelmiszerekkel és alkoholos italokkal foglalkozó részlegének vezetője.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/27/whiskey-dragulas-alkohol-malata-skocia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyerekpornót találtak egy németországi orvosnál

Az orvos 2021-ben állítólag bántalmazott egy felnőtt női beteget a sürgősségi osztályon. A nő akkor …