2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Robot lehet a mozgássérültek támasza

Hirdetés

Robot lehet a mozgássérültek támasza

A kerekesszékbe kényszerült tizenéves a „Robot, állj fel!” utasítással aktiválja a vázszerkezetet, ami lehetővé teszi számára legalább a sétát. Édesapja a társalapítója annak a cégnek, amely exoskeletonokat épít, hogy a felhasználók naponta néhány órán át állva mozogjanak.

A robotváz egyelőre még kezdetleges. A személyre szabott exoskeletonnak sokkal könnyebbnek kellene lennie – állítják a vállalat mérnökei.

Egyikük, Jean-Louis Constanza volt 2012-ben a Wandercraft egyik társalapítója. A cégnek világos célkitűzése volt: olyan exoskeletonokat kívántak gyártani, amelyek lehetővé teszik, hogy a paraplégiások, a mozgáskorlátozottak és -sérültek szinte gond nélkül járjanak. A három alapító közül kettőnek voltak olyan szerettei, akik kizárólag kerekesszékben tudtak mozogni.

Hirdetés

Robot, állj fel!” – adja ki tehát a parancsot a 16 éves Oscar Constanza, majd a testére szíjazott nagyméretű keret lassan, de biztosan felemeli, és a fiú elindul.

Oscar idegei – egy veleszületett neurológiai rendellenesség következtében – nem küldenek megfelelő jelet lábainak. A vállára, mellkasára, derekára, térdére és lábára erősített vázszerkezet azonban lehetővé teszi Oscar számára, hogy egyedül sétáljon […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/robot-allj-fel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ukrán külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak kötelessége országát egymilliárddal támogatnia

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba tárgyalásokat kezdett az Amerikai Egyesült Államok vezetőivel, mert szeretné feltornázni …