2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Robert Fico bottal érkezett a merénylet utáni első kormányülésére

Hirdetés

Robert Fico bottal érkezett a merénylet utáni első kormányülésére

Robert Fico szlovák miniszterelnök, akit még május 15-én ért merénylet, bottal érkezett a támadás utáni első, keddi kormányülésére, amelyet Pozsonyban tartanak – írja az Új Szó.

A kormányfő nem a főbejáratot használta, igyekezett elkerülni az újságírókat. A kormányülésen várhatóan a helyreállítási tervről, az európai strukturális és beruházási alapok helyzetéről, valamint a közigazgatási szervezeti egységek digitalizációjáról is szó esik.

A szlovák kormányhivatal tájékoztatása szerint a szerdai kormányülést már ismét a miniszterelnök vezeti.

Hirdetés

Lassan visszatérek a munkába, és remélem, rövidesen elég jól leszek ahhoz, hogy gyakorolhassam azt a tisztséget, amelyre Szlovákia polgárai megválasztottak

– fogalmazott Robert Fico.

Richard Rasi beruházási miniszter szűkszavúan azt közölte, hogy a szerdai alkalmon már „nagyon fontos anyagot fognak előterjeszteni”, Robert Fico jól van, és ugyanúgy vezeti a kormányülést, mint korábban.

Továbbra is kiszámíthatatlan az egészsége

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/09/robert-fico-miniszterelnok-kormanyfo-szlovakia-kormanyules-bot-merenylet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …