2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ritka neurológiai tünetekkel ápolják Putyin volt tanácsadóját

Hirdetés

Ritka neurológiai tünetekkel ápolják Putyin volt tanácsadóját

Anatolij Csubajsz a sziget egyik üdülőhelyén lett váratlanul rosszul, ezután szorult kórházi kezelésre, majd az intenzív osztályra került.

Borisz Jelcin elnöksége idején Csubajsz vezényletével zajlott le az orosz privatizáció. Ebben az időszakban az ő nevéhez köthető a piacgazdaság létrehozása a Szovjetunió összeomlása után. Csubajsz azonban Putyinnal is nem meghitt, de jó kapcsolatot ápolt – egészen a háború kitöréséig. Az azt megelőző két évben, 2020 decemberétől ő volt az orosz elnök személyes megbízottja és kapcsolattartója a nemzetközi szervezetekkel.

Alig egy hónappal az orosz invázió kezdete után, március 23-án azonban lemondott tisztségéről, és – vélhetően Isztambulon át – Nyugatra menekült.

Hirdetés

Anatolij Csubajsz a legmagasabb rangú orosz tisztségviselő, aki a háború miatt vált meg posztjától, és elhagyta hazáját.

Amikor híre ment rosszullétének, csak annyit lehetett tudni, hogy valamelyik nyugati országban van. Napokkal később derült csak ki, hogy a nyarat a mondén Szardínián töltötte.

A család barátjaként azonosított Kszénia Szobcsák szerint Csubajsznál Guillain–Barré-szindrómát diagnosztizáltak. A ritka neurológiai rendellenesség következményeként a szervezet immunrendszere tévedésből az egészséges idegeket támadja meg.

Megmérgezték?

A tünetek közé tartozik a végtagok zsibbadása, bizsergése, izomgyengeség, továbbá látási, kommunikációs és étkezési zavar. Az olasz hatóságok – köztük a szardíniai ügyészség – a hivatalos orvosi vizsgálat eredményeit várják, hogy véglegesen kizárhassák a mérgezést, <a href="https://www.washingtonpost.com/world/2022/08/03/russia-anatoly-chubais-hospitalized-italy/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/05/korhazba-kerult-csubajsz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …