2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ritka dologra különített el 200 millió eurót Franciaország

Ritka dologra különített el 200 millió eurót Franciaország

A francia kormány 200 millió eurót (több mint 76 milliárd forintot) különít el a felesleges borok megsemmisítésére, ezzel támogatva a termelőket, akik túltermeléssel küzdenek.

A BBC beszámolója szerint a jelenség oka, hogy 

az utóbbi időben jelentősen csökkent a bor iránti kereslet, miután a fogyasztók inkább a kézműves söröket részesítik előnyben.

A fogyasztói szokások változásán túl a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború hatásai is megnehezítik a borászok helyzetét. A kormány a 200 millió euró nagy részét a felesleges készletek felvásárlására fordítja, a borból kinyert alkoholt pedig többek között kézfertőtlenítők, tisztítószerek és parfümök gyártásába fekteti be.

A tervek szerint a bortermelők további támogatást is kapnak, hogy a szőlőtermelés mellett más élelmiszer termesztésébe kezdhessenek, mint például olajfaültetvények telepítésébe. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/26/franciaorszag-bortermeles-boraszat-tultermeles-ketszaz-millio-euro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt félmilliárd eurós folyósítást az Európai …