2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rezsiemelés Nyugat-Európában: a németek még egy extraadóval is terhelik a gázfogyasztókat

Hirdetés

Rezsiemelés Nyugat-Európában: a németek még egy extraadóval is terhelik a gázfogyasztókat

A német kormány októbertől gázilletéket is kivet a fogyasztókra, amelynek célja, hogy a szolgáltatók minden gázfogyasztóra átháríthassák a beszerzési árak erőteljes emelkedését – adta hírül vasárnap az Indexre hivatkozva a Mandiner.

A végfelhasználók illetékfizetési kötelezettsége másfél évig áll fenn

Az intézkedés másik jelentős célja, hogy a megemelkedett beszerzési árak miatt ne kelljen fizetésképtelenséget jelentenie egyetlen gázszolgáltatónak sem. A végfelhasználók illetékfizetési kötelezettsége másfél évig áll fenn.

Az illetéket 2024. március végéig kell fizetniük a háztartásoknak. Ennek célja, hogy a szolgáltatók minden gázfogyasztóra átháríthassák a beszerzési árak erőteljes emelkedését.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220731-rezsiemeles-nyugateuropaban-a-nemetek-meg-egy-extraadoval-is-terhelik-a-gazfogyasztokat.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már kilenc halálos áldozata van a szöuli esőzéseknek

Szerdára is jósoltak esőt, de kevesebb hullott, mint hétfőn és kedden, amikor több utcát és …