2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rengeteget költöttek külföldi kormányok elnöksége alatt Trump szállodájában

Hirdetés

Rengeteget költöttek külföldi kormányok elnöksége alatt Trump szállodájában

Az új dokumentumok konkrét bizonyítékot szolgáltatnak arra a gyakorlatra, amikor a külföldi kormányok közvetlenül egy hivatalban lévő elnök tulajdonában lévő vállalkozásában költenek pénzt, ami a képviselőház felügyeleti bizottságának demokrata tagjai szerint új kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy Trumpot esetleg megpróbálták befolyásolni a vállalatain keresztül, amíg a Fehér Házban ült − írja a CNN.

A szállodai könyvelési feljegyzéseit a képviselőház felügyeleti bizottsága a Mazarson, Trump korábbi könyvelőcégén keresztül szerezte meg, és bocsátotta a CNN rendelkezésére. A bizottság, amely Trump vállalkozásait vizsgálta, egy többéves bírósági csatározást követően kapta meg a feljegyzéseket.

Bár eddig is ismert volt, hogy Trump hivatali ideje alatt külföldi delegációk szálltak meg a szállodában, a dokumentumok − amelyek Kína, Szaúd-Arábia, Katar, Törökország, Malajzia és az Egyesült Arab Emírségek költéseit tartalmazzák − először tartalmaznak részletes számviteli feljegyzéseket ezekről.

Trump 2016-ban megnyitott szállodája mágnesként vonzotta híveit, akik azt remélték, hogy bejuthatnak a Trump-kormányzat tisztviselőihez. A szállodával kapcsolatos ügyek régóta bírálatok forrásai voltak a demokraták részéről, akik azzal vádolták Trumpot, hogy megsértette az alkotmány haszonlesési záradékát, amely megtiltja, hogy egy elnök anyagi hasznot kapjon „királytól, hercegtől vagy külföldi államtól”, hacsak a kongresszus nem járul hozzá.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/15/donald-trump-vizsgalat-birosag-szalloda-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …