2020. december 3., csütörtökMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Renée Zellwegert is bevonnák a székely petíció kampányába

Hirdetés

Renée Zellwegert is bevonnák a székely petíció kampányába

Erősebben folytatódik a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is – ismerteti a keddi Magyar Nemzet.

Pesty László kampányfőnök a lapnak elmondta: a Svédországban élő, a székely ügyért küzdő magyarság kereste meg a petíció kapcsán a helyi számi kisebbség vezetőit, hogy a közreműködésüket kérjék az aláírásgyűjtéshez. A kérdés a Számi Parlament elé is eljutott.

Renée Zellwegert is bevonnák a székely petíció nemzetközi kampányábaForrás: REUTERS/Eric Gaillard

A svédországi magyar és számi kisebbség egyeztetésén pedig az merült fel, hogy mivel Renée Zellweger édesanyja is számi, együtt keresik meg a világhírű amerikai színésznőt, és kérik a segítségét a kampányban. Erre a támogatásra nagy szükség lenne, mert az Írdalá.hu kampánycsapata és az őket segítő erők számára a legnagyobb feladat, hogy ismertté tegyék a székely petíciót Európában.

További négy országból kellennek aláírások

A tavaly május 7-én indult aláírásgyűjtésen ugyanis összegyűlt az egymillió aláírás, de a törvényben meghatározott limitet csak három államban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – érték el, további négyben nem sikerült ezt teljesíteni.

Hirdetés

Így a több mint egy hete újraindult és november 7-ig tartó aláírásgyűjtésben a legfőbb feladat az, hogy legalább további négy országban meglegyen a kellő számú támogató.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200728-renee-zellwegert-is-bevonnak-a-szekely-peticio-kampanyaba.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó egyeztetett az új orosz energiaügyi miniszterrel

Szijjártó egyeztetett az új orosz energiaügyi miniszterrel

Az új orosz energiaügyi miniszterrel, Nyikolaj Sulginovval tárgyalt Szijjártó Péter – közölte az MTI. A miniszterek …