2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rendőrőrsöket gyújtanak fel Iránban és egyre több helyen törnek ki zavargások – videó

Hirdetés

Rendőrőrsöket gyújtanak fel Iránban és egyre több helyen törnek ki zavargások – videó

A 22 éves Mahsa Amini múlt héten halt meg, miután Teheránban az erkölcsrendészet őrizetbe vette, azzal az indokkal, hogy “nem megfelelő öltözéket” viselt – írja a Reuters.

A fogvatartás során a nő kómába esett, később pedig meghalt. A hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítanak halála okának kiderítésére, mivel a hivatalos álláspont szerint a nő magától esett össze és közlésük szerint hirtelen szívelégtelenségben halt meg, szemtanúk viszont arról számoltak be, hogy a nőt az őrizetbevétel során megverték. 

Mivel a tüntetések enyhülésének semmi jele, a hatóságok korlátozták az internet-hozzáférést a Hengaw, a lakosok és a NetBlocks internetlezárási megfigyelőközpont beszámolói szerint.

A nők kiemelt szerepet játszottak a tüntetésekben, fátyolukat lengetve és elégetve, néhányan pedig nyilvánosan levágták a hajukat.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220922-rendorors-felgyujt-zavargasok-iran.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …